CHLOROCIP K1

Dodano 01 października 2013

    

Alkaliczny, niskopianowy, silnie skoncentrowany preparat myjąco-dezynfekujący. Dedykowany dla przemysłu spożywczego (mleczarnie, zakłady mięsne, producenci napojów) oraz hodowli. Medium dezynfekującym jest stabilizowany chlor aktywny w postaci chloranu sodu. Nie powoduje korozji stali kwasoodpornej. Tensydy jonowe skutecznie usuwają zanieczyszczenia organiczne takie jak białka (również nadwęglone), tłuszcze, cukry, krew. Zaprojektowany do stosowania z twardą wodą. Użycie tego preparatu nie tylko wpływa na sumaryczną oszczędność w zużyciu wody, ale chroni obsługę, maszyny i urządzenia oraz zapewnia niezbędną czystość mikrobiologiczną. Usuwa bakterie oraz przetrwalniki, grzyby, wirusy. Znakomicie sprawdza się podczas kontaktowego mycia układów zamkniętych CIP, separatorów, homogenizatorów, mieszalników, pasteryzatorów, zbiorników, kadzi, nastrzykiwarek, butelek. Można stosować w liniach automatycznego mycia pojemników tworzywowych. Nie powoduje pienienia roztworu roboczego podczas długotrwałej eksploatacji. Zawiera komponenty opóźniające osadzanie kamienia wodnego oraz zanieczyszczeń wtórnych. Łatwo wypłukiwany. Nabłyszcza myte powierzchnie ograniczając potrzebę kwasowania. Nadaje się do mycia stali szlachetnej, tworzyw sztucznych, ceramiki oraz betonu. Nie stosować w przypadku występowania elementów wykonanych z cyny, cynku czy aluminium.

  • Ulega biodegradacji w ponad 90%.
  • Stężenia robocze: 1,0-4,0%(12,5-50g/l).
  • Temperatura mycia: 34-45oC.
  • Kontrola dozowania: analiza miareczkowa lub konduktometryczna.